Skip naar navigatie Skip naar inhoud

Letselfotografie met spiegelreflexcamera

 
 
 
Doelgroep:
  • Medici
Vakgebied:
Prijs:€ 0.-
 
 
 

Beschrijving

 
 
 

Beeldmateriaal neemt een steeds belangrijker plaats in, zowel bij medische dossiervorming als voor forensische doeleinden. Letselfotografie is een onmisbaar onderdeel van het werk van forensisch artsen. Optimale letselfoto’s vereisen specifieke vakkennis en -vaardigheden van de fotograaf. Om deze kennis op te doen en de vaardigheden aan te leren, organiseert het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) een workshop Letselfotografie met een spiegelreflexcamera.

Aan de hand van voorbeelden wordt duidelijk gemaakt welke eisen er gesteld worden aan de fotografie van letsels of andere medische bevindingen bij een patiënt. Er wordt onder andere aandacht besteed aan de volgorde en methode van fotograferen. Ook wordt uitgebreid ingegaan op de camera-instellingen: witbalans, ISO, diafragma en bestandsformaat. Het werken volgens een vast protocol wordt stap voor stap doorgenomen. Na de theoretische programma­onderdelen gaat u zelf aan de slag om praktijkopdrachten uit te voeren en krijgt u feedback van een ervaren forensisch medisch fotograaf.

Leerdoelen

Na het volgen van deze workshop kent u de eisen die aan letselfoto’s gesteld worden. U weet hoe op optimale wijze letselfoto’s te nemen. Uw kennis van camera-instellingen en belichtingstechnieken is verbreed en verdiept, en u weet hoe te handelen volgens een vast protocol voor letselfotografie. U kunt een scherpe, goed belichte en kleurechte foto maken, waarbij het letsel goed gedetailleerd en herkenbaar is, en voorzien van maatvoering.


Doelgroep

  • forensisch artsen
  • SEH artsen


Duur van de cursus

1 dagdeel


Accreditatie


Accreditatie wordt aangevraagd voor 3 uur (3 punten) via  Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)


Opmerkingen

  • Enige ervaring met het gebruik van een spiegelreflexcamera is vereist
  • Meebrengen: een digitale spiegelreflexcamera met (zoom)objectief en eventueel externe flitser
  • Voor optimale resultaten kan deze training ook op uw locatie worden georganiseerd als een in-company training. De docent beoordeelt dan ter plaatse de fotografeerwerkplek en adviseert over lichtgebruik, standpunt, witbalans, cameragebruik et cetera.
 
 
 

Beschikbare cursussen

Sleep een kolomkop hier naar toe om te groeperen op die kolom
Cursusnaam 
Starttijd 
Van (Oplopend)
Tot 
Plaats 
Opmerkingen 
Beschikbare plaatsen 
  
xv
xv
 
Er zijn op dit moment geen cursussen gepland.

Wanneer u deze cursus wilt volgen op een andere datum, kunt u zich inschrijven op de interesselijst.